Voor deze heerlijke chocoladebroodjes heb je maar 2 ingrediënten nodig!
Volgens de legende heeft de Franse koningin Marie-Antoinette de chocoladecroissant in Frankrijk geïntroduceerd, maar dat is nooit bewezen. Volgens experts is de croissant lang niet zo oud en is het een recept van modernere makelij. Hoe dan ook, ze zijn ongelofelijk lekker, vooral als je ze zelf bakt! En dat is een stuk makkelijker dan je denkt, met maar twee ingrediënten en twintig minuutjes van je tijd kan je een heerlijk broodje op tafel zetten. Lekker voor iedereen!
Chocoladebroodjes kennen hun origine in Frankrijk, waar ze ‘pain au chocolat’ of ‘chocolatine’ worden genoemd. De broodjes worden daar gemaakt van bladerdeeg gevuld met heerlijke pure chocolade.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Hoe maak je ze?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de plakjes bladerdeeg van elkaar en laat ze even ontdooien. Doe dit echter niet te lang het deeg mag namelijk niet te slap worden.
- Breek of snij de chocoladereepjes doormidden in de lengte.
- Leg op het midden van elk plakje bladerdeeg een half reepje in de lengte. Vouw de randjes stevig dicht.
- Bestrijk de bovenkant van de broodjes met een beetje water.
- Leg ze op de bakplaat, en zet de bakplaat in het midden van de oven.
- Laat de broodjes ongeveer 15-20 minuten in de oven bakken tot ze lichtbruin van kleur zijn.
- Haal de broodjes uit de oven en laat ze een 20-30 minuten afkoelen. Smullen!
Lees ook: Zijn blauwe bessen met recht een superfood?
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Beeld: videostill, YouTube