Sabine

Het is even werk, maar het loont !

In de zomer werken we heel wat softijsjes naar binnen om even af te koelen en gewoon omdat het lekker is. Nu de winter is aangebroken, likken we minder aan de lekkernij, maar dat betekent niet dat we het nu niet lekker vinden. Je kunt vast nog wel een snackbarretje vinden die de ijsmachine niet in het magazijn heeft geschoven, maar je kunt het ook zelf maken. Wij hebben het recept!

Dit heb je nodig:

  • 1000 milliliter melk
  • 225 gram suiker
  • 100 milliliter room
  • 95 gram melkpoeder
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • snufje zout
  • 900 gram droogijs*

*Droogijs is via verscheidene webshops te verkrijgen

Zo maak je het:

  • Doe de melk, suiker, room, melkpoeder, vanille-extract en zout in de blender. Zet de blender daarna 1 minuutje aan tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd. Heb je geen blender? Mix het geheel dan met een garde, maar zorg ervoor dat er geen klontjes melkpoeder overblijven.
  • Giet het mengsel in een pannetje en verwarm het op het middelhoogvuur tot het 80 graden is. Zet daarna het vuur af en laat het mengsel afkoelen.
  • Doe het droogijs in het midden van een grote, schone handdoek en vouw deze dicht zodat het droogijs helemaal is ingesloten. Gebruik daarna een grote zware pan om het ijs kapot te slaan tot fijn poeder. Doe het droogijs daarna in een grote plastic kom.
  • Haal het melk-slagroommengsel uit de koelkast en roer opnieuw. Voeg daarna per keer een eetlepel droogijs toe en roer. Wacht tot het ijsstoom is verdwenen en voeg daarna nog een eetlepel toe.
  • Blijf eetlepels droogijs toevoegen tot het ijs dik begint te worden. Begint het ijs dik te worden? Roer het mengsel dan sneller terwijl je eetlepels droogijs blijft toevoegen. Blijf dit doen tot het ijs dik en romig is. Het zou kunnen dat je minder dan 900 gram droogijs nodig hebt.
  • Geniet van je ijs!

Lees ook: Dit overheerlijke Nutellasoftijs maak je met maar 2 ingrediënten

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: ChefSteps | Beeld: Pixabay