Robby

Heerlijk voor bij de koffie: zelfgemaakte pindarotsjes

Eén van onze favoriete zoete traktaties is toch wel het goede oude pindarotsje. De combinatie van pinda en chocolade is gewoon heerlijk, wij kunnen een heel pak achter elkaar opeten. Maar weet je wat nog veel leuker is? Zelf de keuken induiken om ze te maken! We horen je denken: ‘nee joh, dat is toch veel te veel gedoe.’ Nee hoor, je hebt er namelijk maar 2 ingrediënten en minimale inspanning voor nodig. Geen oven, geen ingewikkelde keukenapparatuur: simpeler kan eigenlijk nauwelijks. Dus, wat let je nog? Aan de slag!

Dit heb je nodig voor 20 pindarotsjes:

  • 200 gram chocolade (puur, melk of wit)
  • 150 gram ongezouten pinda’s

Zo maak je ze:

  • Begin met het smelten van de chocolade, au bain marie of in de magnetron (wel even goed roeren tussendoor en niet te lang).
  • Wanneer de chocolade is gesmolten voeg je de pinda’s toe, goed doorroeren. De pinda’s moeten overal bedekt zijn met chocolade.
  • Zet de kom ongeveer 10 minuten in de koelkast, zodat de chocolade iets harder wordt.
  • Schep tot slot kleine hoopjes op een bord bedekt met bakpapier en doe ook deze weer in de koelkast.
  • Laat ze een ruim halfuur staan, zodat de chocolade weer volledig hard kan worden.
  • Klaar zijn je pindarotsjes!

Wil je dit recept bewaren? Het kan op Pinterest

Bron: Lekker&Simpel | Beeld: Videostill