Naomi
10 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo aardbeien
  • 1 kilo suiker
  • sap van 2 citroenen

Zelfgemaakte limonadesiroop smaakt zoveel beter

Op een lekkere zomerdag is er niet lekkerder dan in een zonnetje zitten met een glaasje ijskoude limonade in je handen. We gaan het nu nog mooier maken: de limonade in je handen is zelfgemaakt! En dat proef je… verse ingrediënten zorgen voor een heerlijke smaak. Het kan zijn dat je schrikt van de hoeveelheid suiker in dit recept en dat klopt. Bedenk je wel dat je per glas maar een heel klein beetje limonade nodig hebt en je per glas dus niet zo veel suiker hebt. 

Genieten!

Wat moet je doen?

  • Ontdoe de aardbeien van hun kroon en maak ze goed schoon. Doe ze vervolgens in een pan met een wat dikkere bodem en pureer ze met een pureestamper of staafmixer.
  • Doe het vuur zachtjes aan onder de pan en breng de puree al roerend aan de kook. Laat het dan 5 minuten koken.
  • Er ontstaat wat wit schuim op de puree. Dit dient afgeroomd te worden met een pollepel. Schraap het witte schuim van de puree af.
  • Voeg nu de suiker en het citroensap toe. Laat ook dit al roerend 5 minuten koken.
  • Zorg dat je schone glazen flessen of weckpotten hebt en schenk de siroop via een zeef in de flessen of potten.
  • Bewaar het op een koele droge plek en op die manier heb je maanden lang heerlijk verse limonade!

Lees ook: Je gasten (of jezelf) verrassen? Maak deze overheerlijke fruitsushi

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Rutger Bakt! | Beeld: pxhere