Sabine

Binnen tien minuten kan jij je zelfgemaakte kaassoufflés eten!

Nederlanders zijn niet vies van een stukje kaas. Het wordt in massa’s door de pasta gegooid en tijdens de borrel gaat dat blokje kaas er ook wel in. Ook tijdens dat bezoekje aan de snackbar komt het kaasaspect weer terug, dit maal in de vorm van de kaassoufflé. Heerlijk, die gesmolten kaas binnen dat krokante jasje. Loopt het water je spontaan in de mond bij het horen van het woord kaassoufflé? Dan moet je het echt eens zelf proberen te maken. Het is supermakkelijk!

Dit heb je nodig voor 10 stuks:

  • 10 plakken bladerdeeg met roomboter 
  • 30 plakken belegen kaas
  • 3 eieren
  • paneermeel

Zo maak je het:

  • Verwarm je Airfryer voor op 180 graden. 
  • Breek de eieren in een diep bord en klop ze luchtig.
  • Doe in een ander diep bord het paneermeel en laat ondertussen de plakken bladerdeeg ontdooien. 
  • Verdeel daarna de plakken kaas over de bladerdeeg. Leg drie plakken belegen kaas aan één kant van het bladerdeeg en vouw het deeg daarna dicht. 
  • Druk de randen van het bladerdeeg goed op elkaar. Blijft het niet aan elkaar plakken? Gebruik dan een vork om de randen aan te drukken.
  • Haal daarna de kaassoufflés door de opgeklopte eieren en haal het daarna door het paneermeel. Herhaal deze stap nogmaals.
  • Doe de kaassoufflés per twee in de Airfryer en laat ze in 10 minuten gaar worden. 
  • Je kunt ze daarna direct serveren. Let wel op dat de kaas binnenin heel heet is!
  • Vind je tien kaassoufflés in één keer bakken te veel? Je kunt ze dan ongebakken ook goed invriezen.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe je de kaassoufflés precies maakt.

Meer kaasrecepten? Probeer dan ook eens: 

Bron en beeld: Kookfans.