Leuk om te serveren tijdens kerst!
Het heugelijke nieuws dat Aldi een maand lang een chocoladewijn zou verkopen, maakte onze dag. Helaas kwamen we van een koude kermis thuis, want de wijn is alleen bij de Aldi in Engeland te koop. Gelukkig kun je deze lekkere wijn ook zelf maken, waarschijnlijk smaakt-ie zelfs nog beter ook!
Wat heb je nodig voor acht porties?
- 960 milliliter volle melk
- 360 milliliter fruitige rode wijn (Shiraz of Merlot)
- 140 gram pure chocolade, fijn gesneden
- 2 eetlepels ongezoete cacao
- 2 eetlepels bruine suiker
- snuf kaneel
- snufje nootmuskaat
- snufje zout
- kaneelstokje, marshmallows en/of slagroom om te serveren (optioneel)
Wat moet je doen?
- Doe de chocolade, cacao, bruine suiker, kaneel, nootmuskaat en melk in een pan en breng dit aan de kook, terwijl je af en toe roert. Zet de pan daarna op een laag vuur en wacht tot de chocolade helemaal is gesmolten.
- Voeg een snufje zout toe en schenk daarna de wijn erbij. Laat de pan nog even op het vuur staan voor je de chocoladewijn serveert.
- Schenk de chocoladewijn in de glazen en serveer het eventueel met wat marhsmallows, een kaneelstokje of wat slagroom.
- Serveer deze rode wijncakejes bij je chocolademelk om het feest compleet te maken.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels