Ingrediënten
  • 2 zoete aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 170 gram champignons naar keuze
  • 7 eetlepels boter
  • Verse salie
  • Half pakje kippenbouillon
  • 340 gram penne
  • 55 gram parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • 1 theelepel Amaretti crumble
  • 20 gram bieslook
Fabiën
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 zoete aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 170 gram champignons naar keuze
  • 7 eetlepels boter
  • Verse salie
  • Half pakje kippenbouillon
  • 340 gram penne
  • 55 gram parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • 1 theelepel Amaretti crumble
  • 20 gram bieslook

Wat een smakelijke combinatie!

Weet je nog niet wat je vanavond wilt koken en heb je zin om iets nieuws te maken? Dan wil je deze zoete aardappel truffel pasta misschien eens proberen. Dit gerecht bestaat uit een combinatie die je waarschijnlijk nog niet eerder voorbij hebt zien komen, namelijk zoete aardappel en pasta. We leggen je hieronder uit hoe je dit gerecht maakt.

Bezoekers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de zoete aardappel truffel pasta

  • Prik met een vork een paar gaatjes in een van de zoete aardappels. Wikkel deze zoete aardappel in vochtig keukenpapier en doe deze voor ongeveer 10 tot 12 minuten in de magnetron.
  • Schil de andere zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes van 1 centimeter.
  • Schep het vruchtvlees van de gekookte zoete aardappel (uit de magnetron) in een blender. Voeg ongeveer 1 theelepel zout en peper toe en roer tot het een gladde massa is. Voeg een scheutje water toe als de puree te dik is.
  • Doe vervolgens in een pan op middelhoog vuur 1 eetlepel olijfolie en de champignons. Bak tot de champignons knapperig zijn, voor ongeveer 3 minuten.
  • Voeg 1 theelepel zout en 1 theelepel peper toe aan de champignons en haal ze van het vuur. Laat de overtollige olie van de champignons in een met keukenpapier beklede kom uitlekken.
  • Voeg 6 eetlepels van de boter en de salie toe aan de pan en bak tot er bruine stukjes op de bodem te zien zijn. Let goed op dat de boter niet helemaal verbrandt.
  • Haal de salie eruit zodra die lichtbruin is geworden en voeg de in blokjes gesneden zoete aardappel toe. Kook voor ongeveer 5 minuten, tot de aardappel gaar is. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  • Roer de puree en de kippenbouillon erdoor en laat alles twee minuten sudderen, tot de saus iets dikker wordt.
  • Voeg de penne en de champignons toe en roer ze door de saus.
  • Maak je gerecht af met 1 eetlepel boter, 1 eetlepel olijfolie en de sherrywijnazijn en roer alles goed door elkaar. Haal de pan van het vuur.
  • Serveer de paste met bijvoorbeeld bieslook, fijngehakte amaretti koekjes, en meer Parmezaanse kaas als topping.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: TikTok-recept: gevulde gepofte zoete aardappel

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Pexels