Ingrediënten
  • 1 kleine witte aardappel, in dunne plakjes gesneden
  • 3 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 200 gram zalmfilet zonder vel
  • Bakpapier
Yentl Feenstra
45 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 1 kleine witte aardappel, in dunne plakjes gesneden
  • 3 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 200 gram zalmfilet zonder vel
  • Bakpapier

Wij zijn fan van recepten waar geen pannen bij aan te pas komen

Een heerlijke zalm uit de oven slaan wij nooit af. Deze variant met knoflookboter maakt de zalm nóg lekkerder. Je bereidt het in bakpapier in de oven en er komt geen pan aan te pas. Win-win, nietwaar? Binnen een handomdraai heb jij een heerlijke maaltijd op tafel staan!

Zalmpakketjes uit de oven

Zalm is niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens gezond. Een goede reden dus om wat vaker een stukje vis te eten. Serveer je stukje zalm met deze smaakvolle knoflookboter en je hebt een sterrenmaaltijd. Deze zalmfilets smelten heerlijk in je mond! De knoflookboter geeft de zalm een ongelooflijke smaak, en het bakpapier houdt alles heerlijk sappig. Een ding is zeker: met deze met knoflookboter besmeerde zalm uit de oven zul jij je gasten ongetwijfeld omverblazen!

Zo ga je te werk

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vouw het bakpapier dubbel en open het vervolgens. Leg op de ene helft van het papier de gesneden aardappelen.
  • Meng de boter, knoflook en peterselie in een kleine kom. Sprenkel de helft van het knoflookbotermengsel over de aardappelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de zalm over de aardappelen en besprenkel met de resterende knoflookboter. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vouw het bakpapier over de zalm en knijp het papier samen door het langs de randen om te vouwen.
  • Bak gedurende 30 minuten, of tot de interne temperatuur van de zalm 63 graden heeft bereikt.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Zalm uit de oven met honing, limoen en koriander

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock