Een heerlijke snack voor het weekend
Zalm is niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond. Het is een vissoort die rijk is aan omega-3 vetzuren, veel eiwitten bevat en veel B-vitaminen bevat. Genoeg redenen dus om wat vaker zalm te eten. Deze zalmkoekjes zou je binnenkort bijvoorbeeld eens kunnen maken.
Om je vingers bij af te likken.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de zalmkoekjes?
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Doe de aardappelen in een grote pan en breng met ruim water aan de kook.
- Giet de aardappelen af en pureer ze.
- Bereid ondertussen de zalm. Doe de zalmfilet in een koekenpan en schenk er water bij tot de filet onder water staat. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en doe een deksel op de pan, laat 5 minuten staan.
- Vis de zalm voorzichtig uit de pan, haal de huid eraf en breek de filet in grote stukken.
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de aardappelpuree, bosui, mierikswortel en peterselie in een kom en roer door. Breng het mengsel op smaak met wat zout. Voeg de vis toe en meng goed.
- Rol 8 tot 10 balletjes uit het mengsel en druk ze daarna een beetje plat. Let op: de vis kan nog erg warm zijn. Laat het mengsel eventueel eerst even afkoelen voordat je balletjes gaat rollen.
- Rol de viskoekjes door de bloem.
- Klop eieren los in een kommetje en dip de koekjes erin.
- Rol de koekjes daarna door de panko.
- Leg de viskoekjes op de bakplaat en spray de bovenkant in met een beetje bakspray.
- Bak de viskoekjes 20 minuten of tot de goudbruin zijn geworden.
- Geniet ervan!
Ook lekker als borrelhapje: garnalen met spek met een pittige mayonaisedip
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Waitrose & Partners | Beeld: videostill