Avondeten om blij van te worden
Na het werk nog uren in de keuken zwoegen om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten, is niet iets waar de meeste mensen blij van worden. Restaurant-waardige gerechten serveren komt wel weer in het weekend. Of toch niet? Heb je doordeweeks bezoek en wil je hen een maaltijd voorzetten om u tegen te zeggen? Maak dan deze heerlijke zalmfilet in een romige spinazie-champignonsaus.
Klaar in 30 minuten!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Breng de zalmfilets op smaak met zout en peper.
- Verhit de olijfolie op een middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de zalmfilet. Draai de zalmfilet om na zo’n 3 minuten en bak de andere kant.
- Schep de zalmfilet uit de pan op een bord en dek af met aluminiumfolie.
- Doe de knoflook en ui in dezelfde pan.
- Voeg na een 1 minuut de champignons toe en roer door.
- Bak de champignons 3 minuten en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de witte wijn en het citroensap toe, kook 1 minuut.
- Voeg de spinazie toe en roer goed om, bak twee minuten.
- Draai het vuur laag en voeg de Griekse yoghurt toe. Roer goed door.
- Voeg de zalmfilet toe en bak 5 minuten.
- Serveer de zalmfilet met plakken citroen en wat peterselie.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Broccoli met spekreepjes in een romige kaassaus
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Spain on a Fork | Beeld: videostill