Christel
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 zalmfilets
  • 30 gram gesmolten roomboter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • Snuf paprikapoeder
  • 1 citroen

Klaar in 15 minuten

Zalm is niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens gezond. Een goede reden dus om wat vaker een stukje vis te eten. Serveer je stukje zalm met deze smaakvolle honing-knoflookboter en je hebt een sterrenmaaltijd.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zalmfilets hierop.
  • Doe de roomboter in een kommetje en voeg de knoflook, honing, peterselie, het zout, de peper en paprikapoeder toe. Roer goed door.
  • Schenk het honing-knoflookmengsel gelijkmatig over de zalmfilets.
  • Snijd de citroen in ringen en snijd deze ringen doormidden.
  • Doe de zalm in de oven en bak 8 minuten.
  • Haal de bakplaat voorzichtig uit de oven. Lepel de saus die naast de vis ligt op, en verdeel weer over de vis.
  • Zet de bakplaat opnieuw in de oven en bak de zalm zo’n 4 à 5 minuten. Eet smakelijk!

Variatietip: deze saus is ook heerlijk bij zeebaars en tilapiafilet. Let op: deze filets zijn iets dunner dan zalmfilet en mag je eerst 7 minuten bakken en daarna nog 2 à 3 minuten.

Ook lekker: Pasta met krokant gebakken garnalen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kitchen Sanctuary | Beeld: Videostill