redacteur
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 grote sjalot
  • 1 handje verse peterselie
  • 3 eetlepels boter
  • 2 stukken zalmfilet
  • 180 milliliter droge witte wijn
  • Sap van 1/2 citroen
  • 180 milliliter slagroom
  • Snufje zout en peper

Klaar in een handomdraai

Om lekker te kunnen eten, heb je vaak helemaal niet veel nodig. Deze gebakken zalmfilet in citroen-botersaus bewijst dat maar weer eens. Hij is heel eenvoudig te maken en staat in slechts 25 minuten op tafel. Kind kan de was doen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de gebakken zalmfilet in citroen-botersaus:

  • Pel de sjalotjes en snijd ze zo fijn mogelijk. Was de verse peterselie en hak deze ook fijn.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin de boter. Leg de stukken zalmfilet vervolgens in de pan. Bak de zalm aan één kant totdat goudbruin is geworden en bak daarna ook de andere kant goudbruin.
  • Voeg de witte wijn toe, samen met de citroensap. Voeg de sjalotjes aan de saus toe. Doe de slagroom erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat de zalm nog even in de saus doorgaren, ongeveer 3 minuten.
  • Verwijder de zalm uit de pan en leg op een bord. Bewaar de saus nog even in de pan en zet hem terug op het vuur. Laat de saus nog iets indikken en draai het vuur uit wanneer hij de gewenste dikte heeft bereikt.
  • Roer de peterselie door de saus en giet de saus vervolgens over de zalm.
  • Serveer direct en eet smakelijk!

Lees ook: Recept: makkelijke zalm en broccoli quiche

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Recipe30 | Beeld: Videostill