Ingrediënten
  • 800 gram zalm zonder huid
  • 2 laurierblaadjes
  • Een paar takjes dille
  • 500 milliliter melk
  • 600 gram aardappelen
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 gram broodkruimels
  • 4 eetlepels olie
redacteur
30 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 800 gram zalm zonder huid
  • 2 laurierblaadjes
  • Een paar takjes dille
  • 500 milliliter melk
  • 600 gram aardappelen
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 gram broodkruimels
  • 4 eetlepels olie

Iedereen kan deze koekjes maken!

Je hebt van die gerechten die er heel ingewikkeld uitzien om te maken, maar dat helemaal niet zijn. Deze zalm/dille-koekjes zijn hier een goed voorbeeld van. Werkelijk iedereen kan ze bereiden! Ben je niet zo’n keukenprins(es), maar wil je toch indruk maken op je gasten? Dan zijn deze koekjes uitermate geschikt. Serveer ze bijvoorbeeld eens met een lekkere frisse salade!

Klaar in een paar simpele stappen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de zalm/dille-koekjes:

  • Verhit wat olie in een koekenpan en leg hierin de zalm met de laurierblaadjes en de dilletakjes. Schenk de melk erbij, zoveel dat de vis net ‘onder water’ staat. Het kan zijn dat je niet alle melk nodig hebt.
  • Breng het geheel aan de kook en draai het vuur dan wat lager. Laat het goedje rustig pruttelen gedurende 4 minuten. Zet het vuur vervolgens uit en laat de zalm nog 5 minuten nagaren in de melk. Haal de zalmmoot uit de pan en snijd hem op een bord in grove stukken. Laat helemaal afkoelen.
  • Kook ondertussen de aardappels in een grote pan gezouten water. Het zal ongeveer 10 minuten duren voordat ze gaar zijn. Spoel de aardappelen goed af met behulp van een vergiet en laat ze een paar minuten afkoelen. Doe ze vervolgens terug in de pan en zet deze op laag vuur. Stamp de aardappelen fijn en laat ze 2 minuten koken. Zorg ervoor dat ze niet aankoeken aan de bodem van de pan. Zet daarna het vuur uit en roer de citroenrasp, mayonaise, mosterd en kappertjes vervolgens door de aardappelen.
  • Voeg de stukken zalm toe aan het aardappelmengsel. Meng alles goed door elkaar met je handen. De vis zal steeds meer uit elkaar vallen. Strooi wat bloem op het aanrecht of je werkblad. Neem een handje van het zalm-aardappelmengsel en vorm er een klein rond burgertje van (ongeveer 2,5 centimeter dik). Herhaal deze stap totdat je alles van het mengsel hebt gebruikt. Je zult genoeg hebben voor ongeveer 8 zalmkoekjes.
  • Doop elk koekje in het losgeklopte ei en haal het vervolgens door de broodkruimels. Druk de kruimels nog wat aan met je handen, zodat ze goed blijven plakken.
  • Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Leg vier zalmkoekjes in de pan en bak ze 5 minuten per kant. Haal ze vervolgens uit de pan en houd ze warm. Bak nu de rest van de zalmkoekjes op dezelfde manier.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: mini zalmquiches met cheddarkaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: BBC Goodfood | Beeld: Videostill