Ingrediënten
  • 1 grote ui (in blokjes)
  • Gember naar smaak (fijngehakt)
  • 2 knoflookteentjes (fijngehakt)
  • 1 lepel olie
  • 2-3 lepels tikka masala curry pasta
  • 400 gram tomaat uit blik
  • 2 lepels tomatenpurree
  • 0,5 lepel licht bruine basterdsuiker
  • 3 kardemompeulen
  • 200 gram basmati rijst
  • Handje amandelen
  • 300 gram garnalen
  • Scheut kokosmelk
  • Koriander (fijngesneden)
  • 4 naanbroodjes
Renée Bootsma
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 grote ui (in blokjes)
  • Gember naar smaak (fijngehakt)
  • 2 knoflookteentjes (fijngehakt)
  • 1 lepel olie
  • 2-3 lepels tikka masala curry pasta
  • 400 gram tomaat uit blik
  • 2 lepels tomatenpurree
  • 0,5 lepel licht bruine basterdsuiker
  • 3 kardemompeulen
  • 200 gram basmati rijst
  • Handje amandelen
  • 300 gram garnalen
  • Scheut kokosmelk
  • Koriander (fijngesneden)
  • 4 naanbroodjes

Heerlijk!

Wij zijn gek op curry’s. Deze tikka masala is een heerlijk recept, lekker makkelijk en laag in calorieën. In plaats van de gebruikelijke kip, geven we een andere draai aan dit recept: namelijk met garnalen. En geloof ons, dit recept is onwijs lekker!

Indiase keuken

Ontdek de verrukkelijke Indiase keuken met dit eenvoudige en smaakvolle recept voor tikka masala met garnalen. Dit gerecht combineert sappige garnalen met een rijke, kruidige saus vol exotische specerijen en romige kokosmelk. Deze tikka masala met garnalen zal zeker indruk maken op je gasten. Serveer het met warme naan en een frisse salade voor een complete culinaire ervaring. Laat je betoveren door de smaken en geuren van dit klassieke gerecht!

Zo maak je hem:

  • Doe de ui, gember en knoflook in een keukenmachine en hak fijn tot een gladde pasta.
  • Verhit een beetje olie in een wokpan op middelhoog vuur. Voeg de zojuist gemaakt pasta toe en bak zo’n 8 minuten. Roer de currypasta erdoor en bak vervolgens nog 1 minuut.
  • Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker en kardemompeulen toe. Laat het geheel met een deksel op de pan goed pruttelen op middelhoog vuur voor zo’n tien minuten.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Laat de rijst na het koken en afgieten, nog even met de deksel op de pan staan. Zo kan de rijst nog even stomen.
  • Schep de kardemom uit de saus en gooi dit weg. Maak de saus met behulp van een staafmixer tot een gladde saus. Mocht je geen staafmixer hebben, dan kun je de saus ook in de blender pureren.
  • Doe de saus terug in de pan, voeg de amandelen en garnalen toe en laat 5 minuten koken. Breng op smaak en roer de room en koriander erdoor.
  • Schep de saus samen met de rijst op en serveer met naanbrood als je dat lekker vindt.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Makkelijk recept: romige curry met kip en amandelen

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock