Ingrediënten
  • VOOR DE KIP:
  • 4 kippendijfilets
  • 1,5 theelepel cajunkruiden
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • VOOR DE SAUS:
  • 25 gram boter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 3 eetlepels bloem
  • 350 milliliter kippenbouillon
  • 150 milliliter kookroom
  • 1 eetlepel honing
  • 250 gram cherry tomaatjes (gehalveerd)
  • 600 gram verse spinazie
  • 80 gram geraspte kaas
  • 0,5 limoen
  • VOOR DE KRUIDEN:
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 0,5 theelepel mosterdpoeder
  • 0,5 theelepel oregano
  • Chilivlokken naar smaak
  • OVERIG:
  • 300 gram rijst
Renée Bootsma
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE KIP:
  • 4 kippendijfilets
  • 1,5 theelepel cajunkruiden
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • VOOR DE SAUS:
  • 25 gram boter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 3 eetlepels bloem
  • 350 milliliter kippenbouillon
  • 150 milliliter kookroom
  • 1 eetlepel honing
  • 250 gram cherry tomaatjes (gehalveerd)
  • 600 gram verse spinazie
  • 80 gram geraspte kaas
  • 0,5 limoen
  • VOOR DE KRUIDEN:
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 0,5 theelepel mosterdpoeder
  • 0,5 theelepel oregano
  • Chilivlokken naar smaak
  • OVERIG:
  • 300 gram rijst

Om je vingers bij af te likken!

Deze cajun kip met een romige saus van spinazie en tomaatjes is ideaal op dagen wanneer je niet al te lang in de keuken wil staan. In een halfuurtje tijd tover je namelijk deze onwijs lekkere maaltijd op tafel. De kip is goed gekruid en het sausje is licht-pittig en romig van smaak, heerlijk!

Kip cajun

Kip cajun vindt zijn oorsprong in de Cajun-keuken, met roots in het zuiden van de Verenigde Staten. Cajun staat bekend als een lekkere kruidenmix die ze daar in staten zoals Louisiana veel gebruiken. De kruidenmix is zelf te maken, maar kun je ook gewoon kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Voor dit recept maken we dan ook gebruik van een kant-en-klare kruidenmix.

Zo maak je het gerecht:

  • Zet een pan met water op het vuur en kook de rijst gaar. Giet het water af en laat de rijst met de deksel op de pan rusten.
  • Breng de kip op smaak met cajunkruiden. Besprenkel met bloem. Verwarm olie in een pan en bak de kip rondom aan. Zet de kip hierna even weg.
  • Doe boter in de pan en fruit de ui met knoflook aan. Doe de bloem erbij en bak dit 2 minuten mee.
  • Meng kippenbouillon met de kookroom, honing, cajunkruiden, bruine suiker, mosterdpoeder, oregano en chilivlokken. Doe dit bij de pan, verwarm en roer goed door. Laat het zo’n 7-8 minuten pruttelen en indikken.
  • Bak ondertussen in een andere pan met olie de spinazie aan.
  • Zet het vuur met de saus laag en voeg kaas toe, roer goed door. Voeg ook het limoensap toe en verwarm mee. Roer de spinazie en te tomaatjes erdoor en laat 5 minuten pruttelen.
  • Doe de kip erbij en laat vervolgens weer 5 minuten op laag vuur pruttelen. Draai de kip tussentijds om.
  • Serveer met de rijst, partjes limoen en garneer eventueel met peterselie of koriander. Eet smakelijk!

Lees ook: 6 fouten waardoor je aardappelpuree minder lekker wordt

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Brenda kookt | Beeld: Adobe Stock