Eens iets anders dan de klassieke scones
Eens uitpakken met het ontbijt, een brunch of een high tea? Maak dan deze heerlijke blauwe bessen scones. Je tovert ze binnen een handomdraai op tafel. De scones met blauwe bessen zijn een lekkere variatie op het bekende en klassieke scones recept.
Scones met blauwe bessen
Deze scones met blauwe bessen zijn echt een traktatie! Heerlijk voor in het weekend, tijdens een feestelijke brunch of bijvoorbeeld met Moederdag. De scones zijn afgemaakt met een vlierbloesemglazuur, en geloof ons; dat is mega lekker. Voor het glazuur kun je gekochte vlierbloesemsiroop gebruiken, maar je kunt de siroop ook zelf maken. Serveer de scones met een heerlijke clotted cream en een blauwe bessen jam.
Scones bewaren
Scones klinken misschien als een lastig baksel, maar niets is minder waar met dit recept. Het is een vrij makkelijk recept dat je zo hebt gemaakt. Versgebakken scones zijn natuurlijk het allerlekkerst, maar je kunt ze nog 1 tot 2 dagen bewaren. Als je ze langer wilt bewaren, kun je ze 2 tot 3 maanden invriezen. Voor het serveren kun je ze nog even kort in een voorverwarmde oven stoppen, zodat ze weer extra lekker zijn.
Zo maak je ze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de bloem, suiker, het bakpapier en zout in een kom en meng dit door elkaar. Snijd de boter in blokjes en wrijf deze door het bloemmengsel. Doe dit totdat de korreltjes ter grote zijn als grof broodkruim.
- Meng de blauwe bessen erdoor en voeg vervolgens het ei en de yoghurt toe. Meng alles met je handen tot een samenhangend deeg. Kneed het vooral niet te stevig door, je wilt de blauwe bessen tenslotte niet kapot maken.
- Vorm het deeg op een bebloemd werkblad tot een ronde lap van ongeveer 2 centimeter dik en met een doorsnede van 20 centimeter. Snijd er met een scherp mes 8 punten van en leg deze op de bakplaat. Bak de scones in 12 tot 19 minuten goudbruin en gaar.
- Voor de topping meng je de poedersuiker met de vlierbloesemsiroop. Bestrijk de lauwwarme scones en serveer direct.
- Geniet ervan!
Lees ook: recept: heerlijke appel pannenkoekjes
Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Rutger Bakt | Beeld: Adobe Stock