Sunayna

Heerlijk en gezond “yoghurtbrood”

Yoghurtbrood, er zijn niet veel mensen die het kennen. Maar als je wel eens naar India bent geweest of hebt gegeten in een Indiaas restaurant, dan moet je dit wel geproefd hebben. Het lijkt op het Indiase naanbrood, wat bij veel warme gerechten wordt gegeten. Ook in Nederland wordt dit product steeds bekender. Het is namelijk een gezondere variant van het brood dat wij kennen.

Wij hebben een heel makkelijk recept gevonden om zelf yoghurtbrood te maken. Het heeft lang niet zoveel ingrediënten nodig als echt brood en daarbij is het ook nog veel sneller klaar. Probeer het dus uit en je zal het binnenkort aan al je gerechten toevoegen. Het is heerlijk luchtig! Ga naar de volgende pagina voor de ingrediënten en het recept.

Wat heb je nodig:
– 175 gram bloem
– 125 gram yoghurt
– een paar eetlepels water
– 1 theelepel zout

Laten we aan de slag gaan met deze ingrediënten. Je hebt niet veel nodig voor wat lekkers en dat bewijst dit gerecht.

Instructies:

  1. Meng de bloem met de yoghurt. Dit hoeft niet speciaal in een keukenmachine gemengd te worden, het kan ook gewoon ouderwets met de hand.
  2. Voeg hier een paar eetlepels water aan toe, het ligt aan de structuur hoeveel lepels nodig zijn. Het moet een bol deeg worden dat niet meer aan de tafel plakt.
  3. Strooi hier wat zout overheen en kneed het zachtjes.
  4. Maak gelijke bollen deeg en rol ze uit tot platte broden.
  5. Doe wat olijfolie op een grill of een pan en bak ze goudbruin.
  6. Klaar zijn je broodjes.

Beeld: Pixabay