Ingrediënten
  • 500 g kippendijfilet (in blokjes)
  • 1 limoen (sap + rasp)
  • 1 teen knoflook (geraspt)
  • 1 tl verse gember (geraspt)
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing of agavesiroop
  • 1 el sesamolie
  • Verse koriander (fijngehakt, flinke hand)
  • Satéprikkers (even in water weken)
  • Snufje chilivlokken (optioneel)
Lisa Pover
45-50 min.
2-4 pers.
Ingrediënten
  • 500 g kippendijfilet (in blokjes)
  • 1 limoen (sap + rasp)
  • 1 teen knoflook (geraspt)
  • 1 tl verse gember (geraspt)
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing of agavesiroop
  • 1 el sesamolie
  • Verse koriander (fijngehakt, flinke hand)
  • Satéprikkers (even in water weken)
  • Snufje chilivlokken (optioneel)

Deze yakitori-spiesjes krijgen een verrassende twist met limoen en koriander. Perfect voor wie van de Japanse klassieker houdt, maar het nét even anders wil. De kip is heerlijk mals door de marinade van sojasaus, sesamolie en limoensap, en de verse koriander zorgt voor een licht kruidige, frisse kick. Ideaal voor op de barbecue, maar net zo lekker uit de grillpan. Serveer met rijst, salade of gewoon zo – van de spies, met je handen, in de zon.

Bereiding:

  1. Marineer de kip
    Meng in een kom: limoensap en -rasp, sojasaus, knoflook, gember, honing, sesamolie en eventueel wat chilivlokken. Voeg de kipblokjes toe en laat minstens 30 minuten (of tot 2 uur) marineren in de koelkast.

  2. Rijgen & grillen
    Rijg de kipblokjes op de prikkers. Verhit een grillpan of BBQ en grill de spiesjes in ca. 10–12 minuten goudbruin en gaar, regelmatig keren.

  3. Afmaken
    Haal van het vuur, bestrooi royaal met fijngehakte koriander en eventueel nog wat extra limoenrasp of sap voor een frisse touch.

Beeld: AdobeStock