Een lekkere variatie op de Mexicaanse wrap
Heb je zin in een lekker én gezond gerecht dat binnen no-time op tafel staat? Dan zijn deze wraps echt fantastisch voor jou. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en iedereen -zelfs de kinderen- zal het heerlijk vinden.
Leuke twist: de wraps worden gemaakt met worstjes.
Dit heb je nodig:
- 2 rode paprika’s, in reepjes
- 2 gele paprika’s, in reepjes
- 2 rode uien, in dunne ringen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 4 teentjes knoflook, zeer fijngehakt
- 8 dunne worstjes
- 6 eetlepels mayonaise
- 4 tortillawraps
- 2 handjes fijne spinazie
- 4 eetlepels olijfolie en wat extra
Zo maak je het:
- Verhit twee eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de paprika en de ui vijf minuten op middelhoog vuur.
- Voeg dan de paprikapoeder en de helft van de knoflook toe en bak tien minuten op laag vuur. Merk je dat het goedje een beetje droog wordt, voeg dan een beetje water toe.
- Verhit nog eens twee eetlepels olie en bak hierin de worstjes in ongeveer acht minuten gaar en goudbruin. Keer de worstjes regelmatig: ze moeten wel evenredig bruin worden.
- Meng de andere helft van de knoflook met de mayonaise.
- Verwarm de tortilla’s in de magnetron, oven of koekenpan en verdeel het paprikamengsel over de wraps heen en leg de worstjes erop.
- Verdeel een beetje spinazie eroverheen en smeer tot slot wat knoflookmayonaise eroverheen. Rol de wraps op en serveer met nog wat knoflookmayonaise. Eet smakelijk!
Lees ook: Moeite met slapen? Deze 5 voedingsmiddelen saboteren je slaapritme
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!