Maayke

Lekker als lunch of bij de barbecue

Een licht verteerbare wrap gaat er tijdens deze warme, zomerse dagen altijd wel in. Zo hebben we ook deze heerlijke wrap-variatie van Leuke Recepten gevonden. Deze combinatie van de zoete meloen met de zoute ham en pijnboompitten is zeker het proberen waard! Wanneer ga jij deze lekkere wrap maken?

De perfecte combinatie van ham met meloen, omwikkeld in een heerlijke wrap.

Wat heb je nodig? (voor 8 wraps)

  • 250 gram mascarpone
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 16 plakken parmaham
  • 1 kleine galia of cantaloupe meloen
  • 8 wraps
  • een handje pijnboompitten (geroosterd)
  • een rol aluminiumfolie

Zo maak je het:

  • Meng de mascarpone met de groene pesto in een schaal. Zet aan de kant.
  • Snijd de meloen in kwarten en verwijder de zaadjes en de schil.
  • Snijd de meloen vervolgens in hele dunne plakjes en hierna in kleinere stukjes.
  • Besmeer elke wrap met het pesto-mengsel en beleg iedere wrap met twee plakken parmaham, stukjes meloen en wat geroosterde pijnboompitten.
  • Rol elke wrap voorzichtig op. Smeer wat extra pesto-mengsel aan de binnenkant van de rand waar je hem mee ‘dichtplakt’.
  • Rol de wrap in aluminiumfolie en laat ze vervolgens ongeveer een uur opstijven in de koelkast.
  • Wikkel het aluminiumfolie er af en snijd de wraps met een scherp mes in plakjes.
  • Steek er een prikkertje in elke plak en serveer de wraps op een bordje of schaaltje. Eet smakelijk!

Bekijk de gehele instructie van Leuke Recepten hier:

Lees ook: Liefhebber van groene asperges? Dan ga je deze Italiaanse bruschetta’s heerlijk vinden!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Leuke Recepten | Beeld: PxHere