Deze tortilla-taart is een heerlijk gerecht voor warme nazomeravonden!
In de categorie ‘we maken er taart van’ hebben we jullie inmiddels verblijd met een pizza-taart, een cheeseburger-taart en een heerlijke pasta-taart.
Maar het taart-kwartet is niet compleet zonder deze overheerlijke tortillataart. Een heerlijk smaakvol gerecht voor het hele gezin, als er een feestje is, of om gewoon lekker zelf van te smullen. Klinkt ingewikkeld, is het niet! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor een ware smaak-explosie. Wij krijgen er al trek van, en jij? Pen en papier in de aanslag, dit is wat je op je boodschappenlijstje moet schrijven:
- Tortillawraps
- 350 gram gehakt
- 1 ui, fijngesneden
- Salsa-saus
- Geraspte kaas
- Zure room
Het recept is heel makkelijk en kost nauwelijks voorbereiding.
De instructies zijn makkelijk en kunnen bijna niet mislukken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Terwijl de oven voorverwarmt bak je het gehakt rul, samen met een fijngesneden ui, wat peper en zout.
Vet een ovenschaal goed in en leg 1 tortilla op de bodem. Besmeer de tortilla met de salsa saus en verspreid daarover ongeveer 1/4 van het gehakt. Strooi hier weer geraspte kaas overheen. Herhaal deze stap totdat al het gehakt op is. Bedek de bovenkant met een tortilla en bestrooi rijkelijk met geraspte kaas. Schuif de tortilla-taart gedurende 20 minuten in de oven, totdat alles goudbruin is. Nadat de baktijd voorbij is kan je aan tafel! Mix de zure room met wat peper en zout en je hebt een heerlijke saus om in te dippen. Eet smakelijk, of zoals de Mexicanen zeggen: “disfrutar de su comida”!
Beeld: videostill