Zo krijgen de wortelen veel meer smaak!
Wortelen zijn lekker en supergezond. Ze zitten vol met bètacaroteen, wat goed is voor de weerstand, het gezichtsvermogen én voor gezonde, sterke botten, tanden, huid en groeibevordering. Daarnaast zitten er in wortelen ook flink wat vitaminen en mineralen als vitamine B, C, E en K en zitten ze vol met vezels, natrium, kalium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Alleen maar veel gezondheidsvoordelen dus!
Geef je worteltjes tijdens de bereiding eens een twist door deze ingrediënten toe te voegen.
Wat heb je nog?
- 500 gram wortelen (gewassen)
- 2 eetlepels mosterd naar keuze
- 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels honing
Zo maak je het:
- Schil de gewassen worteltjes en snijd ze in de breedte doormidden.
- Zet een pan met kokend water op en kook hier de wortelen in tot ze beetgaar zijn.
- Mix alle overige ingrediënten in een kommetje.
- Indien de wortels nog vrij dik zijn, snijd ze in kleinere stukken en voeg ze in de kom met gemixte ingrediënten.
- Mix de wortelen goed door de dressing en serveer ze warm met bijvoorbeeld aardappelen en een stukje vlees.
Lees ook: Zo heb je broccoli nog nooit gegeten en hierna wil je niet meer anders!
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Zelfmaak-ideetjes | Beeld: Food Wishes, videostill