Om je vingers bij af te likken!
Dolgelukkig zijn we als we onze tanden weer in een lekker stukje worteltaart mogen zetten. Een variatie hierop is wortelbrood met yoghurt. Ontzettend lekker en makkelijk om te maken. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in.
Wat heb je nodig voor 1 wortelbrood?
- 290 gram bloem
- 3 grote eieren, op kamertemperatuur
- 135 gram bruine suiker
- 150 gram suiker
- 120 gram yoghurt
- 60 milliliter zonnebloemolie
- 4 middelgrote wortels, geraspt (ongeveer 350 gram)
- 1 dessertlepel kaneel
- snufje nootmuskaat
- scheut theelepels vanille-extract
- snufje bakpoeder
- snufje bakpoeder
- snufje zout
- handje walnoten, gesneden (optioneel)
- handje pecannoten, gesneden (optioneel)
Voor het glazuur:
- 60 gram poedersuiker
- 20 gram yoghurt
- citroensap naar smaak
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in.
- Zeef de bloem, kaneel, bakpoeder, baksoda, zout en nootmuskaat in een kom.
- Doe de eieren, bruine suiker, suiker, yoghurt, olie en vanille-extract in een kom en roer dit met een garde tot een geheel. Voeg daarna de eieren toe en roer opnieuw.
- Doe daarna beetje bij beetje de bloemmix bij het beslag en klop net zo lang tot er een egaal mengsel is ontstaan.
- Vouw daarna de wortels en noten door het beslag. Houd eventueel wat noten apart om het brood ermee te garneren.
- Schenk het beslag in de cakevorm en bak het wortelbrood in één uur gaar. Prik met een tandenstoker in de cake om te zien of deze gaar is.
- Laat het wortelbrood daarna volledig afkoelen.
- Maak vervolgens het glazuur door de poedersuiker, yoghurt en wat citroensap te mengen. Verdeel het glazuur vervolgens bovenop het brood en strooi hier eventueel nog wat noten overheen.
- Zet het brood daarna ongeveer 30 minuten in de koelkast voor deze wordt geserveerd.
Eet smakelijk!
Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash