Zat van puur tonijn uit blik eten? Probeer dan dit recept uit!
Veel mensen lusten tonijn uit blik wel, maar ook een pizza tonijn gaat er makkelijk in. Toch zat van pure tonijn uit blik? Lees dan verder om dit leuke recept uit te proberen. Het is leuk om te maken, lekker en het is ook nog eens hartstikke gezond.
Het recept is al heel gezond, maar als je het nog gezonder wilt dan kan de havermout weggelaten worden. Wil je graag wat minder vet, dan is er de optie om alleen het eiwit te gebruiken.
Dit heb je nodig:
– 150 gram tonijn
– 1 ui
– 1 knoflook of een theelepel knoflookpoeder
– Sambal/tabasco/pepers naar eigen keus
– Sap van 1 citroen
– 1 ei
– 10 gram havermout
– Snufje zout
– Snufje peper
Zo maak je het:
1. Blender de havermout totdat het fijn is.
2. Snij de ui in fijne snippers
3. Doe de tonijn, ei en havermout in een kom en meng dit door.
4. Geef dit mengsel wat smaak met zout, peper, knoflook en ui. Ook kan er kaas toegevoegd worden. Meng het goed door.
5. Maak met je handen de vorm die je wilt hebben van je pasteitjes en leg ze in een licht ingevette koekenpan of gril.
6. Bak elke kant totdat ze bruin en stevig worden. Ze hoeven niet volledig aangebakken te worden. Het is maar net hoe je het wilt hebben.
Klaar zijn je gezonde en heerlijke tonijnpasteitjes, smullen maar!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Beeld: