Ingrediënten
  • 60 milliliter plantaardige olie
  • 450 gram snijbonen
  • 1 eetlepel knoflook
  • 1 theelepel gember
  • 3 lente-uitjes, gesnipperd
  • 115 gram champignons
  • 230 gram gehakt
  • 4 gedroogde rode pepers
  • 1 eetlepel chilipasta
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstwijn
  • Witte peper, scheutje
Sanne
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 60 milliliter plantaardige olie
  • 450 gram snijbonen
  • 1 eetlepel knoflook
  • 1 theelepel gember
  • 3 lente-uitjes, gesnipperd
  • 115 gram champignons
  • 230 gram gehakt
  • 4 gedroogde rode pepers
  • 1 eetlepel chilipasta
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstwijn
  • Witte peper, scheutje

Deze smakelijke maaltijd zet je snel op tafel

Zin in een makkelijk en snel gerecht? Dan is dit wokgrecht met een Chinees tintje precies wat je zoekt. Een heerlijke combinatie van sperziebonen, andere groenten, gehakt en pittige kruiden. Binnen een half uurtje zet je dit op tafel. Dat wordt smullen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het wokgerecht met Chinese sperziebonen:

  • Verhit de olie in een grote (wok)pan op hoog vuur.
  • Bak de snijbonen totdat ze bijna gaar zijn. Haal de snijbonen uit het vet en zet apart.
  • Bak in dezelfde (wok)pan de knoflook, gember en lente-uitjes.
  • Voeg de champignons en het gehakt toe. Bak tot het vlees grotendeels gaar is.
  • Roer de gedroogde rode pepers en chilipasta erdoor.
  • Doe de snijbonen weer terug in de pan. Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de sojasaus, rijstwijn en een scheutje witte peper toe.
  • Serveer het wokgerecht op een bord.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: Chinese Tjap Tjoy

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty