Ingrediënten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 500 gram rundergehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepels witte wijnazijn
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 480 gram tomaten pastasaus
  • 380 gram bruine rijst
  • 1 witte kool, grof gehakt
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 240 gram Mozzarella, geraspt of in kleine stukjes
Sabine
70 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 500 gram rundergehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepels witte wijnazijn
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 480 gram tomaten pastasaus
  • 380 gram bruine rijst
  • 1 witte kool, grof gehakt
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 240 gram Mozzarella, geraspt of in kleine stukjes

Deze witte koolovenschotel zorgt voor een knus gevoel aan tafel

Het is herfst en dat kunnen we inmiddels aan van alles om ons heen merken. De bladeren verkleuren en vallen van de bomen, de temperaturen zakken en we krijgen zin in een goedvullende warme maaltijd. Laat een ovenschotel nu de perfecte herfstkost zijn, met name deze witte koolovenschotel met rijst en kaas. 

In Amerika is men gek op een goede koolovenschotel en wij moeten ons nu toch bij hen aansluiten. Deze ovenschotel is heerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm twee eetlepels van de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Sauteer de ui op middelhoog vuur tot de ui zacht wordt. Voeg daarna de knoflook toe en laat opstaan tot de knoflook heerlijk begint te ruiken.
  • Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe en breng op smaak met zout en peper. Roer en laat opstaan tot het bruin is en het gaar lijkt.
  • Voeg de gedroogde tijm, paprikapoeder, bruine suiker en wijnazijn en roer. Laat een minuutje opstaan.
  • Voeg nu tomaten uit blik en tomatensaus toe en roer opnieuw. Voeg ook een scheutje water toe.
  • Laat het geheel 15 minuten pruttelen en roer regelmatig. Voeg daarna de rijst toe en zet het vuur af.
  • Doe in een andere pan de overgebleven twee eetlepels olijfolie en voeg de gesneden kool toe. Kook eventjes tot de kool half gaar lijkt. Voeg daarna wat zout en peper naar smaak toe.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een ovenschaal in.
  • Verdeel de helft van de kool op de bodem van de ovenschaal. Schep daarna de helft van het rijst-gehaktmengsel over de kool en herhaal deze stap daarna nog een keer.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de schaal 45 minuten in de oven.
  • Haal de schaal voorzichtig uit de oven en haal de folie eraf. Verdeel nu de Parmezaanse kaas en mozzarella over de bovenkant. Bak daarna nog zo’n tien minuutjes in de oven tot de kaas is gesmolten.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Hawaiiaanse kipovenschotel

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Comfortable Food | Beeld: Videostill Comfortable Food