Te lekker om niet te maken!
Eens in de zoveel tijd -oké elke week wel- hebben we zin in muffins. We stillen deze trek vaak door genoegen te nemen met muffins uit de supermarkt, maar we weten heus wel dat zelfgebakken cakejes veel lekkerder zijn. Zin in muffins? Maak dan eens deze witte chocolademuffins met amandelmeel.
Wat heb je nodig voor 18 muffins?
- 300 milliliter volle melk
- 260 gram bloem
- 200 gram suiker
- 120 gram amandelmeel
- 160 gram witte chocoladedruppels
- 80 gram roomboter, gesmolten
- 2 eieren
- scheutje vanille-extract
- snuf bakpoeder
- snufje zout
- amandelrasp (optioneel)
- 50 gram witte chocolade, gesmolten (optioneel)
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 190 graden en verdeel papieren cakevormpjes over een muffinvorm.
- Doe de chocoladedruppels in een keukenmachine en laat deze even draaien. De chocoladedruppels moeten voor dit recept extra fijn zijn.
- Doe de chocolade in een kom en voeg de bloem, amandelmeel, bakpoeder, vanille-extract en zout toe en roer dit even door.
- Doe in de andere kom de boter, melk en eieren en mix dit met een garde tot een geheel.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en sprenkel wat amandelrasp over de muffins.
- Zet de muffins 20 minuten in de oven.
- Laat chocolademuffins afkoelen en schenk nog wat witte chocolade over de muffins. Geniet ervan!
Lees ook: Zes redenen waarom chocolade goed voor je is
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Pexels