Ben jij ook zo gek op witte asperges?
Als we aan het paasdiner denken, dan staan er bij de meeste huishoudens witte asperges op het menu. En niet heel gek ook, want dit witte goud past perfect bij het begin van de prille lentedagen. We kennen de witte asperges natuurlijk met wat ham, een gekookt eitje en mayonaise of Hollandaise saus. Maar probeer dit jaar eens wat anders en ga voor deze witte asperges met een verrassende twist!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 16 witte asperges
- 4 plakken serrano ham
Voor de dressing:
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels walnoot- of hazelnoot olie
- 1 eetlepel verse bieslook, gesneden
Zo maak je het:
- Zorg dat de asperges schoon en geschild zijn. Zet een hoge pan met kokend water op en voeg wat zout naar smaak toe.
- Kook de asperges 12 tot 15 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Meng ondertussen in een schaaltje het citroensap, de mosterd, honing en wat zout en peper samen. Voeg nu de olie toe en mix alles goed door elkaar.
- Leg op elk bord een plak serrano ham. Plaats hier per bord 4 asperges op. Verdeel de dressing over de 4 borden, op de asperges.
- Maak het geheel af met wat verse bieslook als garnering.
Lees ook: Zongedroogde tomaten uit de supermarkt? Vanaf nu maak je ze gemakkelijk zelf!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: BBC Good Food | Beeld: videostill YouTube, Charles Carroll