De beste dorstlesser tijdens de wintersport!
Als je ieder jaar rond deze tijd op de piste in Oostenrijk bent te vinden, ken je het ongetwijfeld: Skiwasser, op z’n Oostenrijks geschreven als Schiwasser. Na een actieve ochtend op de latten is dit de beste dorstlesser die je drinkt bij je apfelstrudel, wienerschnitzel of kaiserschmarren. De frisdrank is rozerood van kleur en smaakt naar een combi van framboos en citroen. Geen fan van prik? Skiwasser is ook zonder verkrijgbaar. En natuurlijk kun je ook zelf aan de slag, want het is supersimpel!
Zo maak je je eigen Skiwasser:
- Doe de frambozen samen met het water, de suiker en het citroensap in een pan. Laat dit op laag vuur even pruttelen.
- Wanneer het mengsel zacht is, kun je het pureren met een staafmixer.
- Schenk het mengsel door een zeef en proef even om erachter te komen of de smaak naar jouw wens is. Mag de siroop iets zoeter? Mix dan nog wat extra suiker erdoor.
- Laat de siroop afgesloten in een flesje of bakje afkoelen in de koelkast.
- Neem een groot longdrinkglas, vul deze voor de helft met ijsblokjes en schenk de siroop erbij.
- Vul het glas bij met bruiswater of kraanwater, afhankelijk van wat jij lekker vindt, en top af met een schijfje limoen.
- En klaar is je heerlijke dorstlesser. Proost!
- Meer fan van de après-ski? Je kunt van het Skiwasser ook een cocktail maken door een shotglaasje vodka toe te voegen of het water door prosecco te vervangen.
Ook lekker: Recept: dé wintersportsnack de Apfelstrudel
Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Snow Plaza | Beeld: iStock