We zijn vooral in de winter dol op dit gerecht
Stamppotten en stoofschotels: we kunnen er geen genoeg van krijgen! Vooral deze jachtschotel met rode kool en hachee moeten wij met je gedeeld hebben. Dit gerecht kost iets meer werk om te bereiden, maar hij zal gegarandeerd bij iedereen in de smaak vallen. Heerlijk om voor het hele gezin te maken!
Ovenschotel
Hachee met rode kool en gekookte aardappelen is een typisch gerecht dat we in de winter eten. Wil jij net even iets extra’s geven aan dit lekkere gerecht? Maak er dan een jachtschotel van door het in de oven te doen. De voorbereiding kost iets meer werk, maar de smaak is het dubbel en dwars waard!
Zo maak je het
- Verwarm de oven alvast voor op 225 °C.
- Verwarm vervolgens wat boter in een braadpan en bak de hachee.
- Voeg uien toe aan het vlees en bak klaar. Je kunt eventueel wat paprikapoeder en peper en zout toevoegen om de hachee op smaak te brengen.
- Giet 1 deciliter water in een pan en voeg hieraan de rode kool toe. Meng hierdoor de azijn, 1 eetlepel boter, kruidnagels, laurier en appelblokjes en laat het geheel op laag vuur in ongeveer 3o minuten gaar stoven.
- Was ondertussen de aardappels, schil ze en snijd ze in stukken en kook ze gaar in een pan met laag water en een snuf zout in ongeveer een kwartiertje.
- Stamp de aardappelen zodat het puree wordt.
- Vet ondertussen een ovenschaal in met een klein beetje boter.
- Schep de hachee in de ovenschaal en verdeel de rode kool er gelijkmatig overheen. Strijk vervolgens de aardappelpuree met een spatel of de bolle kant van een lepel over de rode kool.
- Breng de schotel eventueel nog op smaak met peper en zout. Strooi als laatste de kaas over de aardappelpuree.
- Plaats de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de kaas goudbruin is geworden.
- Haal de ovenschotel uit de oven en serveer direct.
- Geniet ervan!
Lees ook: Aan tafel: ken je deze traditionele Nederlandse gerechten nog?
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Allerhande | Beeld: iStock