Een omelet, maar dan uit de oven!
Soms nemen we ons voor om nu écht meer groenten te gaan eten, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Een heel bord met groenten eten in de avond is natuurlijk ook niet alles. Daarom kan het verstandig zijn om bijvoorbeeld ook in de ochtend of in de middag groenten te eten. Maar hoe doen we dit eigenlijk? Met deze omeletovenschotel vol met groenten!
Deze omeletovenschotel kun je als ontbijt en als lunch eten!
Dit heb je nodig:
- 1 eetlepel olijfolie, plus een beetje om mee in te vetten
- 225 gram gesneden champignons of andere paddestoelen
- 100 gram geraspte wortel
- 140 gram spinazie
- 600 gram bevroren, gesneden aardappelen
- 100 gram geroosterde paprika, in reepjes
- 200 gram geraspte kaas naar keuze
- 12 grote eieren
- 240 milliliter volle melk
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel peper
Zo maak je het:
- Plaats een rek in het midden van de oven en verwarm deze voor op 190 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en zet deze even aan de kant.
- Verhit de eetlepel olijfolie in de koekenpan en voeg de paddestoelen en wortelen toe. Bak deze in 5 minuten gaar en zachter. Voeg dan de spinazie toe en schep het geheel ongeveer vijf minuten door elkaar totdat een gedeelte van het vocht is verdwenen.
- Haal de pan van het vuur af en roer de aardappelen en de geroosterde paprika door het mengsel heen. Doe alles in de ingevette ovenschaal en verdeel het over de bodem.
- Doe de eieren, melk, het zout en de peper in een kom en klop het geheel op tot een glad mengsel. Giet dit mengsel over de groenten in de ovenschaal heen.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak 50 tot 55 minuten totdat de bovenkant goudbruin wordt. Laat even afkoelen voor het serveren.
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill