Christel

Zeker het proberen waard!

De standaard tosti ham en kaas is heerlijk, maar anno 2017 schieten de tostivarianten als paddenstoelen uit de grond. Zo bestaat er een heuse kapsalontosti en kun je je tegoed doen aan zoete tosti’s met chocolade. Er zijn tal van opties! Wij waren nooit eerder op het idee gekomen om van een wentelteefje een tosti te maken, maar we doen het voortaan vaker! Het is namelijk ontzettend lekker. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in!

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 380 milliliter volle melk
  • 6 grote eieren
  • 8 sneetjes (wit)brood
  • 2 eetlepels boter
  • 8 plakjes spek (gebakken)
  • 220 gram brie
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • esdoornsiroop (optioneel)

Wat moet je doen?

  • Maak eerst de wentelteefjes. Doe de melk, eieren, nootmuskaat en zout in een kom en klop dit met een garde tot een geheel.
  • Dip daarna beide kanten van de plakjes brood in het mengsel.
  • Verhit een beetje boter in de pan en bak beide kanten van de boterhammen voor ongeveer twee minuten per kant.
  • Laat de wentelteefjes daarna even afkoelen
  • Verdeel daarna over vier plakken brood het spek en de brie. Leg er vervolgens de andere boterhammen op. 
  • Verhit opnieuw een klontje boter in de pan en bak beide kanten van de wentelteeftosti voor ongeveer twee minuten op een middelhoog/laag vuur.
  • Serveer de tosti met wat esdoornsiroop. 

Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill