Wat moet je doen?
Het bananenbrood
- Allereerst maak je het brood. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Doe de bloem, baking soda en zout in een kom en roer dit even door.
- Mix de boter, suiker, ei, eierdooier, sour cream en vanille-extract in een andere kom.
- Voeg vervolgens de geprakte bananen toe en roer dit goed door.
- Doe daarna beetje bij beetje de droge ingrediënten bij de andere kom, terwijl je blijft roeren.
- Voeg als laatst de chocolate chips en walnoten toe en roer dit even door het beslag heen.
- Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer één uur gaar.
- Het bananenbrood is de eerste paar dagen het lekkerst.
Wentelteefjes van bananenbrood
- Meteen aan de slag om wentelteefjes van het brood te maken? Snij zo’n drievierde van het brood af.
- Doe de eieren, melk, kaneel, vanille-extract en zout in een kom en mix dit.
- Verwarm een klontje boter in een koekenpan op een middelhoog vuur. Snijd plakken van het bananenbrood en dip dit aan beide kanten in het eiermengsel. Doe het plakje in de koekenpan, wanneer deze het eiermengsel helemaal heeft opgenomen.
- Bak iedere kant van het bananenbrood zo’n 2 minuten, of tot deze goudbruin is.
- Serveer de wentelteefjes van bananenbrood met plakjes banaan, chocolate chips en maple siroop of bruine suiker.
Geniet ervan!
Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: videostill