Robby
10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 milliliter (ongeklopte) slagroom
  • 30 milliliter karnemelk (of yoghurt)

Zelf crème fraîche maken: supermakkelijk!

Crème fraîche, ook wel zure room genoemd, is een heerlijk ingrediënt dat wij altijd veelvuldig gebruiken tijdens het koken gebruiken. We kopen het altijd in de supermarkt, maar we kwamen er onlangs achter dat je het heel makkelijk zelf kan maken!

Zo maak je het: 

  • Meng de slagroom in een glazen pot met de karnemelk (of yoghurt).
  • Dek af met een keukenpapiertje of plasticfolie en laat het 24 uur op warme kamertemperatuur staan.
  • Bij de warmte kunnen de melkzuurbacteriën goed hun werk doen.
  • Hoe langer je de crème fraîche laat staan, hoe dikker hij wordt. Sommige mensen laten ‘m wel twee dagen staan.
  • En dat is het! De eigengemaakte crème fraîche kun je tot ongeveer twee weken in de koeling bewaren.

Check de video hieronder voor meer instructies!

Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke romige pasta met garnalen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Patafisik, Wikimedia Commons