Dit heb je nodig:
- 400 gram spaghetti of penne
- 4 saucijzen (kies bij voorkeur gekruide)
- 1 grote ui
- 1 wortel
- 2 stengels bleekselderij
- 1 rode peper
- 140 gram tomatenpuree
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 250 gram cherrytomaten
Zo maak je het:
Bereid de spaghetti of penne (of welke pasta je dan ook maar wilt gebruiken) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder het vel van de worsten. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin het vlees rondom bruin en gaar. Let erop dat je het vlees niet te klein rult. Grotere stukken in de saus zijn juist het lekkerste! Snijd de ui in kleine stukjes, de winterpeen in dunne plakjes, de bleekselderij in kleine blokjes en hak de rode peper fijn. Voeg de ui, winterpeen en bleekselderij toe en bak 4-5 minuten mee. Voeg dan naar smaak de rode peper toe. Voeg dan de tomatenpuree, een beetje water, de kruiden en zout en peper toe en breng aan de kook. Snijd de cherrytomaten ondertussen in stukjes en voeg toe aan de saus. Laat 5 minuten indikken en serveer met de pasta. Eet smakelijk!
Pagina 2/2
Beeld: Videostill