Naomi

Dit monkey-bread is lekker als ontbijt en snack…

Iets zoets op z’n tijd moet kunnen en wat is er lekkerder dan een lekker zoet gerecht als ontbijt. Dan begin je je dag pas met een glimlach. Dit heerlijke ‘monkeybread’ staat bij ons echt bovenaan de lijst met guilty pleasures. Ga jij hem ook proberen?

Dit heb je nodig? (Voor 4 personen)

  • 2 blikken deeg voor afbakbroodjes
  • 100 gram witte suiker
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl vanillepoeder
  • 150 gram gesmolten boter
  • 200 gram bruine suiker
  • een handje pecannoten.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de vanillepoeder met de witte suiker.
  • Haal het deeg uit het blik en snijd de rol in plakken. Snijd die plakken vervolgens weer in 4 gelijke stukken,
  • Meng de blokjes deeg door het suikermengsel.
  • Vet een tulbandvorm in een leg de gesuikerde blokjes deeg in de vorm.
  • Nu is de moneysaus aan de beurt: meng de gesmolten boter met de bruine suiker en als die goed gemengd is schenk je het over de deegblokjes.
  • Zet de tulband 30 tot 35 minuten in de oven.
  • Keer de tulband om op een plank. Garneer met wat stukjes pecannoten en scheur er stukjes af om lekker op te eten.

Eet smakelijk!

Probeer ook deze ontbijtgerechten:

Bron: CincyShopper | Beeld: videostill