Maulwurfkuchen, de lekkerste molshoop die je ooit zult eten!
De Duitsers weten wel hoe ze een lekkere taart moeten maken, denk bijvoorbeeld eens aan die heerlijke Schwarzwalder Kirschtorte. Of Sachertorte, of apfelstrudel… Allemaal even lekker! Maar heb je weleens gehoord van een ‘Maulwurfkuchen?’ Maulwurf betekent ‘mol’ in het Duits en deze taart lijkt ook heel veel op een molshoop!
Het ziet er leuk uit, smaakt heerlijk en het is ook nog eens een supersimpel recept: wat wil je nog meer?
Zo maak je de taart:
- Vet een springvorm ( Ø 22 cm) in.
- Klop de eieren ongeveer 5 minuten met de slagroom.
- Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de cacao door het eimengsel.
- Breng heet water aan de kook en laat de boter hierin smelten, meng dit vervolgens met het beslag.
- Bak de taart nu ongeveer 35 minuten op 175 graden.
- Laat de taart hierna afkoelen en hol hem dan uit met een lepel tot 2,5 centimeter diepte, laat rondom een rand van 2 centimeter breed staan.
- Bewaar de kruimels en snijd deze fijn.
- Klop de slagroom stijf met de suiker en de klopfix.
- Hak de chocolade fijn.
- Meng de chocolade door de slagroom.
- Pel de bananen en snijd ze in de lengte door.
- Leg de bananen op de bodem van de taart, zodat de hele bodem bedekt is.
- Bedek de bananen met de slagroom en strijk de bovenkant in een bolvorm af.
- Bedek de bovenkant met de kruimels.
- Je taart is klaar! Smullen maar!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Deleukstetaarten.nl | Beeld: Videostill