Lekker romig, snel klaar en nog gezond ook!
We weten het, het klinkt bijna als een droom. Een chocoladecake die je op kunt lepelen, heel romig én nog gezond is ook? Het kan echt! Deze chocoladecake in een mok bevat maar drie ingrediënten en is binnen vijf minuten klaar. Ja, echt.
We kwamen door het eitje van vanochtend op het idee om te kijken of we ook een cake in een mok kunnen bereiden en ja hoor, dat kan. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig:
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 3 eetlepels cacaopoeder
En zo maak je het:
Meng in een beslagkom de banaan, het ei en de cacao tot een glad geheel met een blender. Probeer het niet met de hand te mengen, want dit gaat je een teleurstellend resultaat opleveren. Neem een hittebestendige mok en doe het mengsel hierin. Zet de magnetron op de hoogste stand en bak hierin de cake ongeveer 1 minuut. Heb je liever een wat drogere cake, dan doe je hem wat langer in de magnetron. Eet smakelijk!
Beeld: Videostill