Ingrediënten
  • 15 milliliter olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 600 gram courgette, in blokjes
  • 15 milliliter tomatenpasta
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gram Boursin
  • Handje bieslook, fijngesneden  + beetje extra ter garnering
  • Handje peterselie, fijngesneden + beetje extra ter garnering
  • Zout en peper naar smaak
Sabine
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 15 milliliter olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 600 gram courgette, in blokjes
  • 15 milliliter tomatenpasta
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gram Boursin
  • Handje bieslook, fijngesneden  + beetje extra ter garnering
  • Handje peterselie, fijngesneden + beetje extra ter garnering
  • Zout en peper naar smaak

Boursin maakt bijna elk gerecht lekkerder

We wilden er niet aan geloven na deze zomer vol regen, maar de herfst is toch echt in volle gang. En waarmee kun je de herfst nu beter doorstaan dan met een soepje? Wij hebben daarom een fantastisch recept waar je meteen van opwarmt: Boursin-soep met courgette!

Zo maak je het:

  • Zet een pan op het vuur en doe hier de olijfolie in. Voeg daarna de knoflook toe en laat het op laag vuur een minuut staan. Voeg daarna de courgette en tomatenpasta toe en roer. Laat dit een paar minuutjes opstaan.
  • Voeg daarna de groentebouillon toe en breng dit aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur daarna zacht en laat het geheel 15 minuten pruttelen tot de courgette zacht is.
  • Gebruik daarna een staafmixer om alle ingrediënten vloeibaar te maken. Voorzichtig, anders spettert de soep en die is heet.
  • Voeg daarna de Boursin toe en roer tot de roomkaas volledig is opgenomen door de soep. Voeg de bieslook en peterselie toe en laat het nog even opstaan. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • Serveer de soep daarna meteen en garneer met een beetje bieslook en peterselie.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Pretty Blog | Beeld: Videostill YouTube Rivet Gardener