Een fris, zomers hapje!
Wij kunnen geen genoeg krijgen van zomerfruit. Aardbeien, frambozen, watermeloenen: we slaan ze massaal in zodra deze heerlijke vruchten in de supermarkten opduiken. Ook verwerken we het fruit op warme dagen het liefst zoveel mogelijk in onze gerechten. Deze watermeloensalade met feta en zonnebloempitten is bij ons favoriet. Hij staat al binnen een kwartiertje op tafel. Ideaal wanneer het buiten bloedheet is en je echt geen zin hebt om de keuken in te duiken.
Een frisse salade voor dagen waarop de mussen van het dak vallen.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de watermeloensalade:
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hierin de zonnebloempitten. Blijf goed omscheppen zodat alle kanten mooi egaal bruin worden en de pitten niet verbranden. Rooster de pitten ongeveer 2 minuten.
- Snijd de watermeloen en feta in kleine blokjes. Hak de kruiden fijn.
- Combineer in een grote kom de watermeloen, kruiden, feta en geroosterde zonnebloempitten en mix alles goed door elkaar.
- Besprenkel de salade met de rode wijn azijn en olijfolie en strooi er een snufje zout en peper over.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Lekker met dit zomerse weer: couscoussalade met zongedroogde tomaten en feta
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Inspired Taste | Beeld: Videostill