Kookfans

Broodje aap verhaal

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het meerdere keren koken van drinkwater is niet gevaarlijk. Hoe de vork precies in de steel zit? Het is voor schadelijke stoffen inderdaad mogelijk om zich in het water op te hopen als dit meerdere keren wordt gekookt. Het drinkwater dat wij consumeren bevat inderdaad arseen, nitraten of fluoride, maar het drinkwater bevat dit in zulke lage concentraties dat het niet kan leiden tot gezondheidsrisico’s als het meer dan twee keer wordt gekookt.

Gevaarlijk

Het wordt pas gevaarlijk om water te consumeren dat (meerdere keren) is gekookt als zo’n 10.000 liter water wordt ingekookt om slechts één kop koffie of thee te zetten. Iets wat niemand doet. Als je dus een keer water hebt opgezet, maar koud hebt laten worden, kun je het gewoon opnieuw koken. Je kunt dus met een gerust hart dat kopje thee drinken, waarvan het water al meerdere keren is gekookt. 

Pagina 2/2

Lees ook:

Wil je dit artikel bewaren? Pin’t op Pinterest!

Bron: Snopes, Nucheckt | Beeld: Pixabay