Ingrediënten
  • 1/2 zak tortillachips
  • 300 gram rundergehakt
  • Paprikapoeder
  • Cayennepeper
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • Geraspte kaas
  • 125 milliliter zure room
  • Klein blikje kidneybonen
  • 2 eetlepels chilisaus
  • Handje olijven
Desy
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1/2 zak tortillachips
  • 300 gram rundergehakt
  • Paprikapoeder
  • Cayennepeper
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • Geraspte kaas
  • 125 milliliter zure room
  • Klein blikje kidneybonen
  • 2 eetlepels chilisaus
  • Handje olijven

De lekkerste nachos maak je zo!

Heb jij zin om jezelf te trakteren op een lekker hapje vanavond? Dan moet je deze warme nachos met gehakt echt eens proberen. Lekker bij een borrel op de bank, maar ook hartstikke geschikt als avondeten. Serveer er dan bijvoorbeeld een frisse salade bij!

Zo maak je het:

  • Vet een ovenschaal in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin het gehakt rul. Breng het gehakt op smaak met zout, peper, paprikapoeder en cayennepeper.
  • Snijd de paprika’s en de ui fijn, de olijven in plakjes en pers de knoflook. Bak een aantal minuten mee met het gehakt.
  • Doe een bodempje nachos in de ingevette ovenschaal en strooi hier geraspte kaas overheen.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de nachos en dek dit weer af met nachos. Strooi er nog wat kaas overheen en voeg als laatste de olijven en de kidneybonen toe. Doe 5-10 minuten in de oven.
  • Doe de zure room in een kommetje en voeg de chilisaus toe. Meng goed door elkaar. Serveer de nachos met het sausje. Eet smakelijk!

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: zelfmaakideetjes | beeld: Unsplash