Maayke

Een beter begin van het weekend kunnen we ons niet voorstellen!

We kunnen ons haast geen betere combinatie voorstellen: warme chocolademelk en rode wijn. En dit dan ook nog eens samen gecombineerd in één cupcake! Het kost je wel even wat tijd om te bereiden, maar het zijn de perfecte cupcakes om bijvoorbeeld bij de volgende high wine te serveren. 

Wat heb je nodig? (voor 6 cupcakes):

Voor de cake 

  • 85 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 145 gram donkerbruine suiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 ei en 1 eigeel
  • 175 milliliter rode wijn
  • een scheutje vanille-extract
  • 130 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • een snufje zout
  • een snufje kaneel

Voor de vulling:

  • 200 gram kook- of smeltchocolade(druppels)
  • twee eetlepels rode wijn

Voor de topping

  • 100 gram mascarpone
  • 100 gram room
  • 25 gram kristalsuiker
  • een scheutje vanille-extract
  • 1 eetlepel rode wijn

Zo maak je het:

  • Voor de cupcakes: verwarm de oven voor op 175°C. Zet de papieren muffinvormpjes in de bakvorm zodat de cake niet blijft kleven.
  • Meng in een grote kom de boter met de suiker tot ze samen een zachte textuur krijgen. Voeg daarna het ei en het eigeel toe en roer alles tot een glad beslag.
  • Voeg daarna de rode wijn toe en meng ook het vanille-extract door het beslag. Voeg als laatste de bloem, het cacaopoeder, de kaneel en het zout toe. Meng alles tot een glad geheel.
  • Doe het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en zet deze 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Check met een tandenstoker of het deeg gaar is geworden; komt de tandenstoker schoon weer uit de taart? Dan is-ie gaar!
  • Voor de vulling: hol nu de cupcakes uit. Mix de gesmolten chocolade met twee eetlepels rode wijn. Doe 1 eetlepel gesmolten chocolade in het midden van de uitgeholde cupcakes.
  • Voor de topping: maak de topping door de mascarpone, suiker, vanille en rode wijn samen te kloppen tot een stijf geheel.
  • Versier de inmiddels afgekoelde cupcakes met een flinke toet topping en serveer direct.

Wil je de bereiding nog even rustig bekijken? Zie dan de onderstaande video voor uitleg:

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cosmo Bites | Beeld: Videostill