Zachte kaas, stokbrood, wijntje, en borrelen maar!
Zet maar op de borrelplank, deze warme camembert. Met dit simpele recept krijgt de kaasplank net dat beetje extra luxe. De warme kaas is vooral lekker met zuurdesem(stok)brood en een goede rode wijn. En jij kunt ontspannen aan de borrel beginnen, want de oven doet het meeste werk.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de camembert klaar:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwijder de verpakking van de camembert. Snijd de bovenkant lichtjes in met een mes, zodat er ruitjes ontstaan. Was de camembert in een houten bakje verpakt? Plaats hem dan terug in het houten bakje, zonder het plastic deel van de verpakking. Heb je geen houten bakje bij jouw kaas? Leg de camembert dan in een ovenbestendige schaal.
- Besprenkel de bovenkant van de kaas met de honing en de takjes rozemarijn of tijm.
- Bak de camembert circa 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer na 10 minuten of de camembert niet lekt. Bubbelt de kaas? Dan is hij klaar om uit de oven te halen.
- Serveer de warme camembert met brood. Dippen maar!
- Geniet van je borrel of kaasplank.
Ook lekker: Aardbeiencake met roomkaasfrosting
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Elle Eten | Beeld: Pixabay