Een unieke lekkernij om het jaar mee af te sluiten
Dit is hoe je oliebollenwafels bakt:
- Smelt de boter in een pannetje.
- Doe de oliebollenmix, boter, water, en vanillesuiker in een kom. Als je iets zoetere wafels wilt, kun je naar smaak nog wat extra kristalsuiker toevoegen. Kneed dit alles met een mixer tot een glad, samenhangend deeg.
- Spatel daarna de geweekte rozijnen door het deeg.
- Dek de kom af met een theedoek of folie, en laat 40 minuten op kamertemperatuur rijzen.
- Verwarm je wafelijzer, en vet deze in (dit hoeft alleen aan het begin). Als het ijzer goed heet is, schep je wat beslag in het wafelijzer. Bak dit in 3-5 minuten gaar.
- Serveer de wafels warm, eventueel wat poedersuiker en boter.
Lees ook: Met deze ultieme tip bak je zelf de allerlekkerste oliebollen
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!