Hanna Mellema
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 pak oliebollenmix (500 gram)
  • 100 gram boter of margarine
  • 750 milliliter water (lauwwarm)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram rozijnen (geweekt)
  • eventueel kristalsuiker naar smaak

Een unieke lekkernij om het jaar mee af te sluiten

Heb je nog een pak oliebollenmix in de kast staan, en ben je op zoek naar een verrassend recept om het jaar feestelijk af te sluiten? Probeer dan eens deze heerlijke oliebollenwafels, die je gemakkelijk in je wafelijzer bakt. Hoewel ze niet worden gefrituurd, smaken ze wel echt een beetje naar oliebollen! Een perfecte traktatie voor tijdens de jaarwisseling, die net even anders is dan de traditionele oliebol. Ontdek hoe makkelijk het is om een unieke draai te geven aan je traditionele oliebollenmix!

Dit is hoe je oliebollenwafels bakt:

  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Doe de oliebollenmix, boter, water, en vanillesuiker in een kom. Als je iets zoetere wafels wilt, kun je naar smaak nog wat extra kristalsuiker toevoegen. Kneed dit alles met een mixer tot een glad, samenhangend deeg.
  • Spatel daarna de geweekte rozijnen door het deeg.
  • Dek de kom af met een theedoek of folie, en laat 40 minuten op kamertemperatuur rijzen.
  • Verwarm je wafelijzer, en vet deze in (dit hoeft alleen aan het begin). Als het ijzer goed heet is, schep je wat beslag in het wafelijzer. Bak dit in 3-5 minuten gaar.
  • Serveer de wafels warm, eventueel wat poedersuiker en boter.

Lees ook: Met deze ultieme tip bak je zelf de allerlekkerste oliebollen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Koopmans, Jumbo | Beeld: Pixabay