Ingrediënten
  • 260 gram bloem
  • 50 gram suiker + 2 extra eetlepels
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • Zout
  • 480 milliliter karnemelk
  • 170 gram boter, gesmolten
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel + 1/3 theelepel kaneel
  • 170 gram chocolate chips of fijngehakte kookchocolade
  • 125 milliliter slagroom
  • Bakspray, om in te vetten
Marlieke
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 260 gram bloem
  • 50 gram suiker + 2 extra eetlepels
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • Zout
  • 480 milliliter karnemelk
  • 170 gram boter, gesmolten
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel + 1/3 theelepel kaneel
  • 170 gram chocolate chips of fijngehakte kookchocolade
  • 125 milliliter slagroom
  • Bakspray, om in te vetten

Dit is al reden genoeg om een wafelijzer aan te schaffen

Prijs jezelf gelukkig als je een wafelijzer hebt: dan kun je namelijk meteen de keuken in duiken om deze heerlijke kaneelsuikerwafels te bakken. Dat gaat er bij iedereen wel in!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de wafels:

  • Maak eerst het wafelbeslag. Neem hiervoor een grote kom en meng daarin de bloem, 2 eetlepels suiker, bakpoeder, baking soda en een grote snuf zout.
  • Meng in een andere kom de karnemelk, 6 eetlepels boter, eieren en vanille.
  • Roer de droge ingrediënten langzaam door de natte ingrediënten en meng tot een glad beslag.
  • Maak de kaneelsuiker. Meng hiervoor de overgebleven suiker met 1 eetlepel kaneel.
  • Maak de chocoladedip. Doe de chocolate chips en 1 theelepel kaneel in een kommetje. Zet een steelpannetje op laag vuur en verwarm hierin de slagroom, totdat deze begint te borrelen. Laat 5 minuten sudderen. Giet de warme slagroom vervolgens over de chocolate chips om ze te laten smelten. Roer tot een gladde dip.
  • Verwarm het wafelijzer en vet in met bakspray. Doe het wafelbeslag in het wafelijzer en bak enkele minuten tot de wafels goud kleuren.
  • Smeer de gebakken wafels in met de overgebleven gesmolten boter en dip onmiddellijk in het kaneelsuikermengsel.
  • Serveer de wafels met de chocoladesaus.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Luchtige bananenbroodwafels

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish