Hmmmm…. deze broccoli-kaassoep is supermakkelijk en ontzettend lekker!
Ondanks dat het -gelukkig- nog lang geen herfst is, hoef je het herfstige eten niet links te laten liggen! Door alle frisse salades en drankjes van de zomer lusten wij wel een lekker stevig soepje!
Dan kunnen we natuurlijk wel naar de supermarkt gaan om daar een zak of blik in ons mandje te gooien, maar is het niet een stuk lekkerder en gezonder om gewoon een lekkere soep zelf te maken? Dat klinkt als heel veel gedoe, dat is het dus absoluut niet. Voor deze heerlijke broccoli-kaassoep heb je echt maar 4 ingrediënten nodig en het kost je nog geen halfuur van je tijd. Een stuk beter dan die blikken en pakken die bol staan van de toegevoegde suikers en E-nummers! Deze soep is heerlijk stevig en daarom uitermate geschikt om als avondeten te serveren. Stokbroodje erbij en klaar ben je!
Wat heb je nodig voor deze eenvoudige maar smaakvolle soep? Heel makkelijk, je hoeft maar 4 ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten:
- Een grote stronk broccoli, in kleine roosjes gesneden
- 650 ml Kippenbouillon (van een blokje of kant-en-klaar)
- 125 gram geraspte cheddarkaas
- 250 ml melk
Kook de broccoli en giet deze af. Giet de bouillon samen met de melk in een pan en verwarm dit. Voeg de gekookte broccoli toe aan het mengsel en verwarm verder. Gooi de cheddar in de pan en verwarm dit op laag vuur totdat het smelt. Voeg wat peper en zout toe en je soep is klaar om te serveren! Eet smakelijk!
Beeld: Pixabay