Van citrusschillen kun je een heerlijke lekkernij maken
We hebben standaard citroenen in huis. We gebruiken het om gerechten op smaak te brengen of om ons water wat meer sjeu te geven. Vaak knijpen we het sap eruit en belandt de rest van de citroen in de prullenbak. Hartstikke zonde wat van de citroenschillen kun je een heerlijke lekkernij maken!
Citroenschillen als snoepje
Van citroenschillen kun je gesuikerde – ook wel gekonfijte genoemd – citroenschillen maken. Je kunt dit in principe eten als snoepje of om taarten en dessert te versieren. Je kunt dit doen met elke schil van een citrusvrucht. Denk aan de schil van een sinaasappel, grapefruit, limoen en citroen. Wij gebruikten voor dit recept 2 citroenen en 2 limoenen.
Wat moet je doen?
- Maak de citroenen en limoenen goed schoon en snijd de schil er met een dunschiller af. Snijd de schil daarna in dunnere slierten.
- Breng een pan met ruim water aan de kook en doe de schillen erin. Laat 10 minuten sudderen.
- Schep de schillen uit de pan en laat uitlekken op rekje.
- Doe de suiker en het water in een pan en breng aan de kook. Doe de citrusschillen in de pan en laat 15 minuten in de pan zitten.
- Schep de schillen uit de pan en laat opnieuw uitlekken op een rekje. Laat 60 minuten staan.
- Doe de overige suiker in een kommetje en rol de citrusschillen door de suiker.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Italiaanse carrot cake
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron en beeld: Kookfans
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.