Ervaar Zuid-Amerika met deze empanadas!
Schotel je gasten eens een Zuid-Amerikaans hapje voor! Met zijn rijke, kruidige smaken is de Zuid-Amerikaanse keuken geliefd bij vele nationaliteiten. Ook wij lusten er wel pap van, en dan vooral van deze heerlijke empanadas met bladerdeeg!
Zo maak je het:
- Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin het gehakt rul.
- Voeg de ui en de knoflook toe en bak dit goed mee.
- Voeg dan de pittige saus, de rest van de kruiden en de vleesbouillon toe.
- Meng het goed door elkaar en breng aan de kook. Laat koken tot het vocht bijna is verdampt.
- Verhit de oven voor op 220 graden.
- Druk rondjes van tien centimeter doorsnede uit het bladerdeeg en leg op ieder rondje een paar scheppen van het gehaktmengsel.
- Vouw het rondje dubbel en druk de randen van de empanadas dicht.
- Maak plooitjes in de randen met een vork.
- Leg ze dan op een met bakpapier beklede baklaat en doe ze 20-25 minuten in de oven.
- Serveer direct. Eet smakelijk!
Lees ook: Dit zijn de 8 beste dingen om te eten als je last van griep hebt
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Beeld: Pixabay