Ingrediënten
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 450 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tabasco of andere pittige saus
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 120 ml kippenbouillon
  • 1 eierdooier
Desy
15 + 25 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 450 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tabasco of andere pittige saus
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 120 ml kippenbouillon
  • 1 eierdooier

Ervaar Zuid-Amerika met deze empanadas!

Schotel je gasten eens een Zuid-Amerikaans hapje voor! Met zijn rijke, kruidige smaken is de Zuid-Amerikaanse keuken geliefd bij vele nationaliteiten. Ook wij lusten er wel pap van, en dan vooral van deze heerlijke empanadas met bladerdeeg!

Zo maak je het:

  • Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de ui en de knoflook toe en bak dit goed mee.
  • Voeg dan de pittige saus, de rest van de kruiden en de vleesbouillon toe.
  • Meng het goed door elkaar en breng aan de kook. Laat koken tot het vocht bijna is verdampt.
  • Verhit de oven voor op 220 graden.
  • Druk rondjes van tien centimeter doorsnede uit het bladerdeeg en leg op ieder rondje een paar scheppen van het gehaktmengsel.
  • Vouw het rondje dubbel en druk de randen van de empanadas dicht.
  • Maak plooitjes in de randen met een vork.
  • Leg ze dan op een met bakpapier beklede baklaat en doe ze 20-25 minuten in de oven.
  • Serveer direct. Eet smakelijk!

Lees ook: Dit zijn de 8 beste dingen om te eten als je last van griep hebt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Pixabay