Desy

Heerlijk en binnen een halfuur op tafel!

Ook al is het zomer en vinden we pasta over het algemeen een nogal ‘winters’ gerecht, met een paar aanpassingen tover je pasta in een handomdraai om tot een heerlijk zomers gerecht! Neem nu deze heerlijk frisse pasta met gegrilde paprika; die wil je toch het hele jaar door eten?

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 3 grote rode paprika’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 gram tomatenblokjes
  • verse basilicum, fijngehakt
  • 250 gram gekookte penne
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 225 °C of zet je grill op de hoogste stand. Leg de paprika’s op een bakblik en besprenkel ze met een beetje olijfolie en zout. Grill ze in de oven totdat ze zwart beginnen te worden en haal ze er dan uit.
  • Leg de paprika’s in een kom en dek deze goed en luchtdicht af met folie. Laat de paprika’s hier een kwartiertje in liggen en haal daarna zonder moeite het velletje eraf.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak dit twee tot drie minuten totdat de ui zacht is geworden. Voeg de knoflook, rode paprika’s en tomatenblokjes toe en kook op middelhaag vuur 10 minuten. Voeg de verse basilicum toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer de saus door het in een blender te doen en mix de ingrediënten tot een glad geheel. Let er wel op dat er nog een beetje structuur overblijft; dan is de saus op zijn lekkerst.
  • Voeg de pasta en de saus samen en garneer met Parmezaanse kaas en nog een beetje verse basilicum.

Fan van dit recept? Bewaar hem op Pinterest

Bron: Two Peas & Their Pod | Beeld: Pexels